Omgeving

Uw vakantiewoning de Breedeweghsehof grenst direct aan de fiets- en wandelroutes, de bossen van het uitgestrekte Reichswald, het sprookjesachtige landgoed de Sint-Jansberg met aansluitend het Groesbeekse Bos en de Mookerheide.

De gebieden liggen op de in de ijstijd ontstane stuwwal met unieke wandelroutes, onder andere “de geopaden op de stuwwal”. Ook loopt een aantal fietsroutes door deze gebieden, ze maken onderdeel uit van de 20 mooiste “fietsroutes rond Groesbeek”.

Voor golfersportliefhebbers liggen de golfbanen van het Rijk van Nijmegen op slechts enkele kilometers van de Breedeweghsehof.

Direct vanuit uw vakantieverblijf kunt u dan ook uitgebreid genieten van prachtige natuur en waar u in een rustige omgeving naar hartenlust kunt wandelen, fietsen, ATB-en, hardlopen etc.

Het Reichswald

Het Reichswald is een enorm uitgestrekt bosgebied en ligt op nog geen twee minuten lopen van uw verblijf. Kenmerkend voor dit vaak doodstille Reichswald zijn de kaarsrechte fiets- en wandelpaden en lanen.

Ook zijn er spannende informele wandelpaden in dit grootse natuurgebied met een totaal oppervlakte van circa 5100 hectare. Hier leven verscheidene soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen, die u zomaar kunt tegenkomen tijdens uw fietstocht of wandeling.  

Reichswald

Sint-Jansberg

Natuurmonumenten beschrijft de Sint-Jansberg als een sprookjesachtig landgoed. Een prachtige omgeving om te genieten van de natuur en dat op slechts enkele minuten lopen uw vakantieverblijf.

Misschien dat u de grootste kever van Nederland, het vliegend hert op uw wandeling zomaar tegenkomt.

Sints-Jansberg

Groesbeekse Bos

Het Groesbeekse Bos ligt op een stuwwal net als Het Reichswald, de Sint-Jansberg en de Mookerheide. Delen van het Groesbeekse Bos dateren zelfs uit de zestiende eeuw en tussen 1820 en 1860 is het hele gebied beplant.

Hiermee is het Groesbeekse Bos een eeuw ouder dan de meeste bossen in Nederland.

Een kenmerkend historisch element is de Berceau Kromme beukenlaan.

Groesbeekse Bos

Mookerheide

In het Rijk van Nijmegen is een wandeling over de Mookerheide een van de allermooiste routes in de nabije omgeving van de Breedeweghsehof.

Vooral natuurlijk eind augustus dan staat de heide volop in bloei en heeft u vanaf de Heumense Schans, mooie uitzichten over de bossen en de bloeiende heide.

Mookerheide

Millingerwaard

De Millingerwaard is een onderdeel van de Gelderse Poort.

De Gelderse Poort is een aaneengesloten ruig natuurgebied van 5000 hectare aan de zuidoever van de rivier de Waal ten oosten van Nijmegen.

De wilde Konikpaarden en Galloway runderen lopen er vrij rond.

Tijdens een fietstocht over de dijken heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de uiterwaarden met mooie wandelroutes in de omgeving van Ooij en Millingen aan de Rijn.

Millingerwaard

De Bruuk

De Bruuk is een klein, maar een zeldzaam mooi natuurgebied in Nederland waar we nog bloemrijke graslanden vinden, waaronder de Blauwgraslanden met vele orchideeën en andere zeldzame plantensoorten.

Naast de talrijke plantensoorten, komen er ook veel bijzondere diersoorten en vogels voor in het gebied. Het ligt op nog geen 500 meter van uw vakantiewoning, ideaal voor een blokje om en te genieten van de rust, ruimte en natuur.

De Bruuk